18. 06. 21
Geschreven: 21 juni 2018

Afgelopen maanden hebben we met ze allen ons statiegeld kunnen doneren bij de Coop in Hoogmade. Deze actie is inmiddels afgelopen en hiervoor hebben we een prachtig bedrag gedoneerd gekregen. De coop heeft het gedoneerde bedrag verdubbeld.

We willen iedereen bedanken voor hun gulle donaties! We zullen het goed besteden.

18. 06. 21
Geschreven: 21 juni 2018

Alle sporten in Kaag en Braassem zijn bijna allemaal gestopt voor de zomerperiode. Toch zin om lekker bezig te zijn? Bij ons kun je GRATIS komen sloeproeien! Wij dagen de jeugd tussen 15 en 18 jaar uit om op 29 september deel te nemen aan de 1e NK jeugd sloeproeien, welke gehouden wordt in Deventer. De afstand van deze wedstrijd is maar 1,5 km en wie het snelste over de finish is, gaat door naar de volgende ronde.

Wij leiden jullie op tot echte sloeproeiers deze komende maan...den.

Je hoeft geen enkele ervaring met sport te hebben. Iedereen is welkom!

Heb je interesse? Meld je dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of stuur ons een appje naar 06-81141853.

Verdere informatie volgt, betreffende trainingstijden. Dit gaan we in overleg met jullie doen. We vertrekken vanaf de tennisvereniging in Hoogmade.

Groetjes het bestuur van stichting sloepweesje
Colinda, Lex, Ton & Joost

18. 04. 16
Geschreven: 16 april 2018

Utrechtse grachtenrace RonDom 14 april 2018.

Voor alle leden van Sloepweesje en de Ruige m8 was deze race een primeur, ondanks dat de race al voor de 16e keer georganiseerd werd. En de organisatie was erg goed, dat mag gezegd, alles liep soepel. De sloepen werden lekker vroeg om 8:40u, al vliegend over de bomen, te water gelaten in de Kromme Rijn. Vervolgens mochten wij ons een paar uur vermaken op het sfeervolle terras van theehuis Rhijnauwen.
Het werd al gauw duidelijk wat het thema van de dag was; kleuren: bruine tas, gele haren en lichtblauw... het niveau zat er lekker in. De lachspieren zijn in ieder geval goed opgewarmd! En na (al zeg ik het zelf) een lekker stukje zelfgebakken appelkruimeltaart voor €1,- servicekosten, was ook het energielevel weer op peil!

Deze grachtenrace is absoluut een spectaculaire race, waarin wij in de achterhoede mochten starten. Wij hadden startnummer 48 met starttijd 13:53u, omdat we zogezegd bij de langzamere sloepen horen. Gelukkig hebben we in totaal 4 sloepen ingehaald, dus volgend jaar starten we vast eerder! Het eerste stuk op de Kromme Rijn hadden we flink stroming mee, weinig wind en gingen we met een gangetje van gemiddeld 9km/per uur. Daar gingen we al snel de roze Parel van Bru voorbij.
Vervolgens kwam de Brielse roeiclub in zicht in de witte Maarten Hapertsz Tromp. Deze inhaalactie ging iets minder vloeiend, Norbert had netjes toestemming gevraagd aan de stuurman en ook gekregen, maar de man op bakboord boeg was het er duidelijk niet mee eens...

Vervolgens draaide we, direct na de Krommerijnbrug de Stadsbuitengracht met zijn bochten en hoekjes, op. Hier was het even afgelopen met de inhaalacties, daar was geen ruimte voor. De Utrechtse rondvaartboten die we daar zijn gepasseerd, zijn totaal anders dan die uit Amsterdam. Hier werden we voor gelaten en werd er enthousiast mee geteld om ons aan te moedigen!

Hierna kwam het meest spectaculaire deel van de race, de Oudegracht met zijn lage terrasjes direct aan het water en de hogergelegen straat. Dit betekende dus publiek, juichend vanaf verschillende verdiepingen, erg speciaal! Zaterdagmiddag zijn er veel mensen op de been in Utrecht! En hier was ook ons eigen publiek bij; Paul en Paula met de meiden en Wendy met de meiden! Erg leuk dat jullie er waren! Brug nummer 26 was de Vaartscherijnbrug, hierna kwamen we weer op breder water. Er kon dus weer ingehaald worden en de witte Bruzer was aan de beurt.

Vervolgens de laatste V-bocht ongeveer 3km voor de finish, daar kwamen we vlak achter de grijze Averij te varen. Het inhalen van deze herensloep ging niet vanzelf. Maar na de aanmoediging van de zwart/ witte pandabeer vanaf de kant kwamen we er toch voor. En daar was de finish na bijna 15km en 1.50.51 roeitijd. Natuurlijk hebben we een groet aan de organisatie gebracht.

Vervolgens hebben we gezellig bij de heren van het donkerblauwe Sloepweesje een welverdiend drankje gedronken. En weer verliep het kranen soepel. Na een gezellige middag buiten de tent in het zonnetje, werd bij de prijsuitreiking bekend gemaakt dat de Ruige M8 met een vermogen van 54,95 watt 2e was in de eerste klasse!

Was getekend,

Willemijn Kapteijn
Bakboord 2

18. 04. 09
Geschreven: 09 april 2018

Het relaas van een stuurman in Weesp op 7 April Vechten op de Vecht 2018

De starter roept ons, startnummer vijf uit Hoogmade de Poolzee, Sannie haar verjaardag wordt gemeld door de starter en een paar honderd man feliciteren haar.

Voor mij is het mijn eerste stuurkunst bij Dames 1 vandaag en dat zal blijken. We liggen in hartje Weesp in de Kom met 30 sloepen voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Voordat ik het goed en wel door heb, en ondertussen nog ruzie aan met maken ben met de hogere startnummers voor meer ruimte, worden we weggeschoten.

Twee volle klappen bakboord, stuurboord heeft nauwelijks ruimte voor de riemen om een slag te maken, we schieten naar voren en naar rechts richting de kaapstaander aan stuurboord. Ik roep hard “stuur laten lopen nu”. Alert en heel strak schieten de riemen langszij. Ik krijg de sloep ternauwernood langs de kaapstaander aan stuurboord kant. Bakboord trekt de sloep de eerste sluis door, ruimte voor 12 slagen voor beide boorden, we pakken snelheid op en zitten teveel aan stuurboord voor de tweede sluis. Ik wil corrigeren maar ben te laat. “Stuurboord laten lopen nu ” roep ik wederom. Onder de sluisbrug door trekt bakboord weer de sloep door de sluis heen. We draaien stuurboord uit de Vecht op. Ik stuur een beetje bij en zo snel als ik kan laat ik stuurboord mee roeien. We zijn op de Vecht en speren er vandoor met zijn achten. De eerste honderd meter zitten erop…….! Ik heb het zweet op mijn rug staan.

Maar dan beginnen we pas. De dames 8 rammen de sloep de Vecht op tegen de wind in. Een slagtempo slopend voor de rest van de concurrentie. Startnummer 4 schieten we binnen een paar minuten voorbij. De nummers 1-2-3 roeien even snel en liggen met zijn drieën naast elkaar. We lopen snel in, ik stuur de sloep tussen hun door en bam we liggen op kop. 18 sloepen achter ons en om alleen nog maar ingehaald te worden door de lichte snelle sloepen en drakenboten.

Overall resultaat is een tijd van 1:24:04 en een vermogen van 51.94 per roeister, goed voor de tweede plek op 3 seconden achterstand van de winnaar. Mooie start (!?) van het seizoen.

Was getekend,
Norbert

18. 01. 23
Geschreven: 23 januari 2018

Afgelopen jaar zijn we i.s.m. Tom in de buurt Kaag en Braassem en de De Driemaster Kaag en Braassem een project gestart om nieuwkomers te verwelkomen en een warme plek te bieden binnen onze vereniging. Dit heeft ertoe geleid dat de 9 enthousiaste heren, Labeeb, Mahmoud, Abel, Abel, Radwan, Muaid, Tesfit, Hailezghi & Fkadu afgelopen jaar hard getraind hebben met de leden van Sloepweesje en zelfs 2 wedstrijden hebben geroeid.

Dit jaar zetten we dit project door met extra ondersteuning van stichting the dutch tulip, een stichting opgericht door de bekende haagse ontwerper, Omar Munie Clothing.

Zoals wij vinden dat we onze medemens moeten helpen en daar een klein steentje aan bij proberen te dragen, streeft stichting de dutch Tulip ernaar om de integratie van vluchtelingen te bevorderen middels werkgelegenheid. Werkgevers en vluchtelingen worden in staat gesteld om op een laagdrempelige manier met elkaar kennis te maken door het creëren van stageplekken voor vluchtelingen. Daarnaast houdt de organisatie zich bezig met het geven van praktische taalcursussen aan de vluchtelingen. Tevens ontvangen ze informatie over de culturele omgangsvormen en etiquette in Nederland.

Omar Munie Clothing heeft een prachtige armband ontworpen en wordt geproduceerd in het duurzame atelier OMDreamfactory in Den Haag door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De buitenkant van de bandjes is gemaakt van gebruikte reddingsvesten, waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt. Movement On The Ground heeft de vesten op Lesbos verzameld.
Door dit bandje te dragen, maak je zichtbaar dat je diversiteit als een meerwaarde ziet voor onze samenleving. Tegelijkertijd steun je vluchtelingenprojecten in instabiele landen en aan de buitengrenzen van Europa. Stichting Sloepweesje ontvangt ook een bijdrage om nieuwkomers de kans te kunnen bieden om kosteloos bij hen te kunnen blijven sporten.

Wil je stichting de dutch Tulip en stichting Sloepweesje steunen, bestel dan je armband via www.sloepweesje.nl/webshop/Omarmband-voor-diversiteit-p99480415 of loop binnenkort even binnen bij Tijssen Watersport op de baanderij te Leiderdorp. Ook zij steunen Sloepweesje bij de verkoop hiervan.

Bij de ALV van de FSN op 27 januari of bij de eerstvolgende mogelijke wedstrijd kan stichting het Sloepweesje de bestelde Omarmbanden meenemen. Of indien je wenst kunnen we ze opsturen tegen de gebruikelijke verzendkosten.

Maar nog veel belangrijker! Neem eens contact op met jullie eigen gemeente om te kijken wat jullie vereniging kan betekenen om samen iets te doen voor en met de nieuwkomers. 

18. 01. 01
Geschreven: 01 januari 2018

 

Afgelopen jaar was een prachtig roeiseizoen. We hebben het jaar afgesloten met de sprintrace in Zaandam, waar de heren 3e zijn geworden en de dames 4e. De sloepen zijn na Muiden direct in het onderhoud gegaan, waardoor we alweer met opgeknapte sloepen aan deze race mee hebben kunnen doen en nu gewoon aan het doortrainen zijn.

Denk eens terug aan wat we allemaal met elkaar bereikt hebben in 2017:

- Samenwerking met de statushouders
- Nieuwe sloep
- Nieuwe clubkleding
- Organisatie van 1e Hoogmase bungee roeiwedstrijd tijdens koningsdag
- Organisatie van 1e Sprintwedstrijd
- 30-jarig bestaan
- 1e vogalonga
- Volledig nieuw team

Dit hebben we alleen kunnen bereiken door de vele vrijwilligers die onze club rijk is. Erg trots op deze groep! En de volgende 5 nieuwe aspirant roei(st)ers hebben hun 1e training alweer gehad.

Het nieuwe seizoen is vandaag 1 januari 2018 officieel begonnen. Vanmorgen is voor het eerst de oliebollentraining geweest. Vanaf vandaag zijn wij ook officieel verhuisd naar de tennisvereniging in Hoogmade. Met pijn in ons hart verlaten we binnenkort ons geweldige plekje bij familie de Vlieger, waar we de afgelopen 3 jaar hebben mogen verblijven. We kunnen Jeroen en José niet genoeg voor bedanken voor hun gastvrijheid! De werkelijke verhuizing zal begin februari plaatsvinden. Tevens staat de 1e wedstrijd alweer op papier. De dames gaan meedoen aan het grachtenklassement, dus Rondom Utrecht is alvast ingeschreven.

We hebben er met ze allen weer enorm veel zin in.

We wensen iedereen veel succes dit jaar en hopen wederom op een succesvol maar vooral ook plezierig jaar met elkaar.

 

SEQR - A smarter way to pay

Een van onze sponsors is SEQR. Met de smartphone-app van SEQR kunt u o.a. in Nederland snel en veilig mobiel betalen in winkels en online. Ook geniet u van schitterende aanbiedingen en kunt u een digitaal overzicht bewaren van uw uitgaven. Ook eenvoudig geld verzenden, met uw smartphone, kan met SEQR!

Via SEQR kunt u ons ook een handje helpen. Als u de app opent en kijkt onder het kopje goede doelen, kunt u een vrijblijvende donatie aan ons doen. Hiermee maakt u kans op een roeiclinic in 1 van onze sloepen naar keuze.

 

Meer over onze sport

Voor meer info over deze prachtige sport, kijk dan snel op :