Wedstrijdverslag Poolzee 7-7-2018 VodV

Het relaas van een stuurman in Weesp op 7 April Vechten op de Vecht 2018

De starter roept ons, startnummer vijf uit Hoogmade de Poolzee, Sannie haar verjaardag wordt gemeld door de starter en een paar honderd man feliciteren haar.

Voor mij is het mijn eerste stuurkunst bij Dames 1 vandaag en dat zal blijken. We liggen in hartje Weesp in de Kom met 30 sloepen voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Voordat ik het goed en wel door heb, en ondertussen nog ruzie aan met maken ben met de hogere startnummers voor meer ruimte, worden we weggeschoten.

Twee volle klappen bakboord, stuurboord heeft nauwelijks ruimte voor de riemen om een slag te maken, we schieten naar voren en naar rechts richting de kaapstaander aan stuurboord. Ik roep hard “stuur laten lopen nu”. Alert en heel strak schieten de riemen langszij. Ik krijg de sloep ternauwernood langs de kaapstaander aan stuurboord kant. Bakboord trekt de sloep de eerste sluis door, ruimte voor 12 slagen voor beide boorden, we pakken snelheid op en zitten teveel aan stuurboord voor de tweede sluis. Ik wil corrigeren maar ben te laat. “Stuurboord laten lopen nu ” roep ik wederom. Onder de sluisbrug door trekt bakboord weer de sloep door de sluis heen. We draaien stuurboord uit de Vecht op. Ik stuur een beetje bij en zo snel als ik kan laat ik stuurboord mee roeien. We zijn op de Vecht en speren er vandoor met zijn achten. De eerste honderd meter zitten erop…….! Ik heb het zweet op mijn rug staan.

Maar dan beginnen we pas. De dames 8 rammen de sloep de Vecht op tegen de wind in. Een slagtempo slopend voor de rest van de concurrentie. Startnummer 4 schieten we binnen een paar minuten voorbij. De nummers 1-2-3 roeien even snel en liggen met zijn drieën naast elkaar. We lopen snel in, ik stuur de sloep tussen hun door en bam we liggen op kop. 18 sloepen achter ons en om alleen nog maar ingehaald te worden door de lichte snelle sloepen en drakenboten.

Overall resultaat is een tijd van 1:24:04 en een vermogen van 51.94 per roeister, goed voor de tweede plek op 3 seconden achterstand van de winnaar. Mooie start (!?) van het seizoen.

Was getekend,
Norbert

SEQR - A smarter way to pay

Een van onze sponsors is SEQR. Met de smartphone-app van SEQR kunt u o.a. in Nederland snel en veilig mobiel betalen in winkels en online. Ook geniet u van schitterende aanbiedingen en kunt u een digitaal overzicht bewaren van uw uitgaven. Ook eenvoudig geld verzenden, met uw smartphone, kan met SEQR!

Via SEQR kunt u ons ook een handje helpen. Als u de app opent en kijkt onder het kopje goede doelen, kunt u een vrijblijvende donatie aan ons doen. Hiermee maakt u kans op een roeiclinic in 1 van onze sloepen naar keuze.

 

Meer over onze sport

Voor meer info over deze prachtige sport, kijk dan snel op :